fbpx allegren wines
More, People & Places

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΨΥΧΗ ΣΤΑ FRIDAYS ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

13 Ιουλίου, 2015
-
Comment 1

Με λένε Οδυσσέα και εργάζομαι στα Fridays Αριστοτέλους. Μετά τις σπουδές μου στη μαγειρική, ολοκλήρωσα την πρακτική μου στα Fridays Πυλαίας. Θυμάμαι τότε να μαγειρεύω για την οικογένεια και τους φίλους μου ασταμάτητα για εξάσκηση. Με τα Fridays προχωρήσαμε σε συνεργασία με αποτέλεσμα σήμερα να εργάζομαι ως store chef στα Fridays Αριστοτέλους. 

Αγαπώ πολύ τη μαγειρική και μου αρέσει να έχω άμεση επαφή από την πρώτη ύλη και τον έλεγχο των προϊόντων -που εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα- έως το τελικό φαγητό που ετοιμάζουμε για τους καλεσμένους μας. 

 Στους εσωτερικούς διαγωνισμούς Fridays που λαμβάνουμε μέρος, είχαμε κερδίσει με την ομάδα του καταστήματος την πρώτη θέση στη δημιουργικότητα, με την πρόταση μας που λεγόταν “Quinoa Burger Explosion”!

Εξασκούμαι στις συνταγές  μέσα από την προσωπική μου σελίδα mykitchenstories.com. Είναι το μέρος που μοιράζομαι τεχνικές και μυστικά μαγειρικής, δικές μου προτάσεις ή άλλες που έχω βρει και είμαι σίγουρος ότι δίνουν σίγουρο και καλό αποτέλεσμα.

Με αφορμή τη σελίδα μου και την ανάγκη που είχε σε φωτογραφίες, ξεκίνησα να ασχολούμαι με το food photography. Στην αρχή δηλαδή, ό,τι ανάγκη υπήρχε για εικόνες την κάλυπτα με το κινητό μου. Στην πορεία είδα ότι χρειάζομαι κάτι καλύτερο αλλά δεν ήξερα πως να ξεκινήσω.

 Στα Fridays μου αρέσει η επαφή με τους καλεσμένους οι οποίοι βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να επικοινωνήσουν με εμάς που είμαστε στην κουζίνα. Μία φορά μου είχαν αφήσει ένα πολύ συγκινητικό σημείωμα για το φαγητό που είχαν διαλέξει. Ρώτησαν το σερβιτόρο για το όνομα μου και μου το απεύθυναν. Ήταν για το Jack Daniel’s Chicken Alfredo. Το θυμάμαι ακόμα. 

Πολλοί φίλοι που έρχονται στα Fridays ζητούν τη γνώμη μου για το τι φαγητό να διαλέξουν. Συχνά προτείνω τα steak γιατί πιστεύω ότι δείχνουν μέρος της κουλτούρας μας και της ποιότητας των υλικών που διαθέτουμε. Η ποιότητα του κρέατος είναι τόσο υψηλή και μαγειρεύεται τόσο προσεκτικά, που ξεχωρίζει, ειδικά όταν σερβίρεται rare, medium rare ή medium. Αγαπημένα μου πιάτα είναι το Jack Daniel’s® και το New York steak. 

Από γλυκά είμαι μάλλον κλασικός αφού αγαπάω πολύ το Oreo Madness επειδή είναι ξεκάθαρα Fridays γλυκό και δεν το βρίσκεις αλλού. 

fridays-people-odysseas1

Στο εστιατόριο των Fridays στην Αριστοτέλους μου αρέσει στην καθημερινότητα μου, η δυνατή αίσθηση της ομάδας που έχουμε και μας επιτρέπει να είμαστε δεμένοι κάτω από όλες τις συνθήκες. 

Έχω βρει ένα μότο που εκφράζει τόσο την προσωπικότητα όσο και το πως λειτουργώ στη δουλειά μου. “Μια συνταγή δεν έχει ψυχή αλλά είναι ευθύνη του μάγειρα να φέρει ψυχή στη συνταγή.” Το έχει πει ο Thomas Keller ( “A recipe has no soul. You as the cook must bring the soul to the recipe”.)

Αυτή πιστεύω ότι είναι η δουλειά του μάγειρα. Να βάζει την προσωπικότητα και την αγάπη του στο φαγητό που ετοιμάζει, ώστε οι αποδέκτες του να εισπράττουν την ενέργεια και τη φροντίδα που έχει βάλει στη δουλειά του. 

fridays-people-odysseas2b

COMMENTS

Τελικα, φαινεται, το μυστικο για ενα επιτυχημενο εστιατοριο να ειναι αυτο. Να εχεις "πισω" στη κουζινα ανθρωπους που αγαπουν τη μαγειρικη και να τους υποστηριζεις με καλα υλικα. Μπραβο Οδυσσεα, μπραβο TGI ridays :)
Nikolaos
2015-07-14 17:40:13

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη