fbpx allegren wines
People & Places

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ

15 Μαΐου, 2015
-
Comments 0

Ο Φώτης – σεφ στα TGI Fridays™ Φλοίσβου – μας μίλησε για την εμπειρία του στη Fridays κουζίνα.

Ήμουν θαμώνας στα TGI Fridays™ στο Φλοίσβο όπου πηγαίναμε συχνά με την παρέα μου. Ήταν το εστιατόριο που γνώριζα καλύτερα, το στέκι μου και είμαι τυχερός που τώρα δουλεύω σε αυτό.

Η αρχή έγινε τυχαία μετά το στρατό, όταν έψαχνα για δουλειά. Ο πατέρας μου ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στον Καναδά οπότε το περιβάλλον τους μου είναι πολύ οικείο. Σαν παιδί μου έκαναν εντύπωση οι στολές του προσωπικού, οι σχάρες, τα τηγάνια, τα μηχανήματα που τα έβλεπα σαν κάτι φανταστικό. Στα παιδικά μου μάτια ήταν σαν κάποιος να ρύθμιζε τα μηχανήματα ώστε να παράγουν φαγητό!

fotis-fridays-floisvos-athens1

Μετά το στρατό λοιπόν, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τα TGI Fridays™. Εκπαιδεύτηκα στη φιλοσοφία των Fridays που δίνει μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες. Υπάρχει φόρμα αξιολόγησης υλικών και γίνονται αποδεκτά στην κουζίνα μόνα όσα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων (ποικιλία, χρώμα, ωρίμανση).

Μετά την εκπαίδευση, πέρασα σταδιακά από όλα τα πόστα της κουζίνας πριν γίνω σεφ στα Fridays Φλοίσβου. 

fotis-fridays-floisvos-athens3

Με τους φίλους μου συνεχίζουμε να ερχόμαστε. Για εμένα δεν είναι μόνο το μέρος που δουλεύω. Παραμένει αγαπημένο μας στέκι. Είμαστε έξω με φίλους και λέμε “δεν πάμε κάπου να φάμε;”. Και ερχόμαστε εδώ!

Από φαγητά, τους προτείνω τα Jack Daniel’s® Glazed Ribs γιατί είναι γευστικά, χορταστικά και εντυπωσιακά. Ή το Grilled Salmon, την Ahi Tuna Salad  και τα Ahi Tuna Crisps γιατί αγαπάω ιδιαίτερα τα θαλασσινά. 

fotis-fridays-floisvos-athens4

Στην κουζίνα, επειδή δεν έχουμε επαφή με τους καλεσμένους, χαιρόμαστε κάθε φορά που οι σερβιτόροι μας μεταφέρουν πόσο πολύ άρεσε το φαγητό που ετοιμάσαμε. Κάθε πιάτο, κάθε γεύση, το ετοιμάζουμε με καλή διάθεση και αγάπη και φαίνεται πως αυτό μεταφέρεται σαν ενέργεια σε όλο το μαγαζί. 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη