fbpx allegren wines
People & Places

ΤΟ BAR ΣΤΑ FRIDAYS ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟ

10 Αυγούστου, 2015
-
Comments 0

Είμαι ο Βασίλης και εργάζομαι στα Fridays Γλυφάδας ως bartender τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ παράλληλα σπουδάζω διακόσμηση και ασχολούμαι με τον αθλητισμό.  

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το χώρο του Bar και μου αρέσει τόσο η  ετοιμασία των ποτών όσο και η επικοινωνία με τους καλεσμένους. Πριν τα Fridays, είχα εργαστεί ως bartender σε μερικές εκδηλώσεις και γνώριζα να ετοιμάζω, , κάποια βασικά ποτά και cocktail. Ήταν η εκπαίδευση στα Fridays, που κράτησε ένα μήνα, που με έμαθε να αντιμετωπίζω το bar  ως επαγγελματίας: να ορίζω σωστά το χρόνο μου καινα ετοιμάζω τα cocktail όπως πρέπει με το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα σε γεύση και παρουσίαση κάθε μέρα και κάθε φορά.

Η εκπαίδευση μου ήταν πολύ σημαντική γιατί συνδύαζε θεωρία και πρακτική εξάσκηση.Στην αρχή παρακολουθούσα τον training manager μου ενώ μετά την πρώτη  εβδομάδα άρχισα να λειτουργώ μόνος μου. Ουσιαστικά ένιωσα μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση  τις δύο τελευταίες εβδομάδες που άρχισα να δουλεύω σε κανονικές συνθήκες υπό επιτήρηση.. Θυμάμαι ένα Σάββατο βράδυ κατά τη διάρκεια της εκπάιδευσης μου που οι παραγγελίες έρχονταν η  μία μετά την άλλη, και  είχα αγχωθεί πάρα πολύ. Τότε κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε αυτή τη δουλειά είναι ο αυτοέλεγχος που φέρνει ηρεμία και ροή. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να είσαι σωστός, εντός χρόνου και να μπορείς να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις.

Αγαπημένο μου cocktail είναι το Carribean Rum Punch το οποίο έχει προστεθεί σχετικά πρόσφατα στον κατάλογο. Το προτείνω συχνά και πάντα με ευχαριστούν για την πρόταση μου. Είναι καλοκαιρινό, γλυκό και μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις παραλλαγές του, προσθέτωντας lime για παράδειγμα που το κάνει πιο ξινό..

Όταν είμαι στο bar, στόχος μου είναι οι καλεσμένοι να να εξυπηρετηθούν, να περάσουν καλά και να νιώσουν όμορφα.  Συνήθως τους εξηγώ τη διαδικασία ετοιμασίας ενός cocktail, ενώ ετοιμάζω τα ποτά με ήρεμες κινήσεις προσθέτωντας και λίγοflair. Το flair είναι πολύ ενδιαφέρον. και έχω αφιερώσει αρκετό προσωπικό χρόνο. Θέλει χρόνο και πρακτική για να λυθεί η κίνηση σου. Στην αρχή θα σου πέσουν κάποια μπουκάλια αλλά σύντομα, με την επιμονή, βλέπεις εντυπωσιακή βελτίωση.

Καθώς σπουδάζω διακόσμηση, παρατηρώ πολύ προσεκτικά τη διακόσμηση των καταστημάτων και αντιλαμβάνομαι πως ο συνδυασμός των έντονων χρωμάτων το κόκκινο με το λευκό,και τα memorabilia, δημιουργούν ένα χώρο φιλόξενοπου δημιουργεί σε όποιον έρχεται μία ευχάριστη αίσθηση. Η ίδια κεφάτη ατμόσφαιρα γεμίζει και εμάς ι ενέργεια και την πρόθεση να εξυπηρετήσουμε τους καλεσμένους μας.

Όπως και αν είμαι σε προσωπικό επίπεδο με το που θα έρθω στα Fridays θα νιώσω καλά. Ξέρω ότι έχω συναδέλφους που με στηρίζουν και τους στηρίζω και νιώθω όμορφα με το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας που έχουμε δημιουργήσει εδώ.

Χαίρομαι φυσικά κάθε φορά που οι καλεσμένοι επικροτούν τις προσπάθειες μου, ειδικά όταν μου λένε ότι δεν έχουν συναντήσει πιο εξυπηρετικό bartender,  ότι δεν έχουν δοκιμάσει πιο ωραίο ποτό ή ότι τους βοήθησα να καταλήξουν τι θέλουν να δοκιμάσουν.

Στα Fridays Γλυφάδας ακόμα και τώρα το καλοκαίρι το εσωτερικό bar είναι γεμάτο. Για όσους θέλουν συνοδευτικό με το ποτό τους προτείνω το Three for All που είναι ότι χρειάζεται για παρέα τεσσάρων ατόμων. Έχει mozarella sticks, parmesan quessadillas και επιλογή να γίνει περισσότερο πικάντικο. Η κατηγορία tapa-tizers είναι επίσης ιδανική για να συνοδεύσει ένα ποτό.

Τα πιο δημοφιλή cocktail είναι σίγουρα οι Margaritas, το British Cooler και φυσικά οι μπίρες που ταιριάζουν με την εποχή.

Εγώ πάλι αυτό που χρειάζομαι στην καθημερινότητα μου είναι η ομάδα εδώ που με στηρίζει και τη στηρίζω γιατί με τροφοδοτεί με τόσο καλή ενέργεια που μπορώ μετά να περάσω στους καλεσμένους μας οι οποίοι με χαρά μου την επιστρέφουν. Σκέφτομαι κάτι φορές ότι είμαι πολύ τυχερός που κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά.

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη