fbpx allegren wines
Cooking & Tastes

SUPERFOOD BOWLS: ΣΟΥΠΕΡ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΟΛ!

09 Απριλίου, 2019
-
Comments 0

Η νέα διατροφική πρόταση των TGI Fridays είναι γεμάτη βιταμίνες, φυτικές ίνες και θρεπτικές υπερτροφές.

Οι έρευνες το αποδεικνύουν, οι επιστήμονες μάς συμβουλεύουν, τα δημοσιεύματα το αναπαράγουν: η διατροφή είναι από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την υγεία μας. Η ζάχαρη, το πολύ αλεύρι και τα τρανς λιπαρά πρέπει να μένουν έξω από το πιάτο μας. Αντίθετα, ένα γεύμα πλούσιο σε λαχανικά, πρωτεΐνη, «καλούς υδατάνθρακες», καλά λιπαρά και σιτηρά – κάτι σαν «σούπερ τροφές» δηλαδή -, μπορεί να δώσει στον οργανισμό μας όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη, ώστε να αποκτήσει ενέργεια με διάρκεια και ταυτόχρονα δυνατή άμυνα. Όχι τυχαία, το σύγχρονο well being δίνει βάση στο τι τρώμε και οι υπερτροφές αναδεικνύονται σε διεθνή τάση. Πώς μπορούμε εύκολα και πρακτικά να τραφούμε με υπερτροφές στην καθημερινότητά μας; Καλωσορίζοντας μια τάση που ήρθε από την Αμερική για να μείνει: τη διατροφική τάση των bowls, των γευμάτων που περιλαμβάνουν σε ένα μπολ τα παντοδύναμα superfoods και αποτελούν βόμβες ενέργειας!

Στα TGI Fridays τα λέμε Superfood Bowls, είναι vegetarian, έχουν αντιοξειδωτική δράση και σούπερ διατροφική αξία! Και το κυριότερο; Προσφέρουν σε μια στιγμή όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα πεινάσουμε ξανά σε λίγη ώρα. Σα να λέμε η ιδανική healthy επιλογή για ένα θρεπτικό lunch break! Τι επιλογές έχουμε; Το Ginger Green Bowl που συνδυάζει όλα τα συστατικά ενός πλούσιου γεύματος, το Power Bowl που χαρίζει αστείρευτη ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας και το Farmers Bowl, ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα.

Το Ginger Green Bowl με ζεστή τρίχρωμη κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρέσκια μέντα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια και Ginger dressing είναι ένα πλήρες γεύμα με μπόλικη πρωτεΐνη, ω-3 λιπαρα οξέα, φολικό οξύ, μαγνήσιο και μια σειρά βιταμινών, όπως A, C, B και Ε. Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά του εξασφαλίζουν την καλή υγεία των οστών, έχουν επουλωτική δράση και ρυθμίζουν το σάκχαρο.

Το Power Bowl με σιτάρι, γλυκοπατάτα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια, φύτρες φασολιού και Peanut Butter sauce μοιάζει με «βόμβα» ενέργειας, καθώς περιέχει εύπεπτους υδατάνθρακες, ασβέστιο, σίδηρο και ιχνοστοιχεία που τρέφουν αποτελεσματικά τον οργανισμό, του προσφέρουν καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα.

Τέλος, το Farmers Bowl με ζεστή τρίχρωμη κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, λάχανο, γλυκοπατάτα, φρέσκια μέντα, καβουρδισμένα αμύδγαλα και Tangy Lemon dressing είναι μια light γευστική επιλογή, που χάρη στην περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, εύπεπτους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και μαγγάνιο, όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες, αλλά του παρέχει όσα ακριβώς χρειάζεται για να τονωθεί, ενισχύοντας το αμυντικό σύστημα και χαρίζοντας ευεξία!

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που σας κάνουμε διατροφικά ισορροπημένες προτάσεις. Τα super bowls ήρθαν να συμπληρώσουν μια ήδη μεγάλη επιλογή υγιεινών πιάτων όπως οι σαλάτες Strawberry Fields, Ahi Tuna και Quinoa Super Salad και τα γεμάτα πρωτεΐνη και υπερτροφές Quinoa Burger, Grilled Salmon και Free Range Tahini Sour Chicken. Όλες οι γεύσεις των Superfood Bowls είναι vegetarian, εναλλακτικά όμως μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ενέργεια με ψητές γαρίδες στη σχάρα – συνδυάζονται ιδανικά με το Ginger Green Bowl ή το Farmers Bowl – ή ζουμερό σολομό στη σχάρα που ταιριάζει απόλυτα με το Power Bowl. Συνοδέψτε τα μοναδικά Superfood Bowls με επιλογή μιας δροσερής Blood Orange Margaritas ή ενός Caribbean Rum Punch, για ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι, ένα σύντομο διάλειμμα από το γραφείο ή μια βραδινή έξοδο. Επιλέξτε ένα από τα Superfood Bowls και τονώστε τον οργανισμό σας με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και καλή διάθεση, χωρίς περιττές θερμίδες!

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη