fbpx allegren wines
Cooking & Tastes

LIVING WELL, ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

06 Δεκεμβρίου, 2013
-
Comment 1

Η διατροφολόγος του Living Well διαγωνισμού αποκαλύπτει μυστικά της διατροφής μας

Γνωρίσαμε τη Σοφία Ελευθερίου ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Friday’s® Food Contest – Living Well που διοργανώσαμε με τα Greek Foodblogs. Τη συναντήσαμε στα Friday’s® της Κηφισιάς, ένα απόγευμα Παρασκευής και τη ρωτήσαμε πώς μπορεί η διατροφή μας να γίνει Living Well.

Σοφία, από πότε ασχολείσαι με το θέμα της διατροφής;

Εργάζομαι ως διαιτολόγος – διατροφολόγος, από το 2005, όταν ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Θα έλεγα όμως ότι ασχολούμαι με τη διατροφή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου!

Ποια είναι η γνώμη σου για την κατηγορία Living Well στο μενού των Friday`s®;

Το concept του Living Well, αποτελεί μια ιδιαίτερα καινοτόμα ιδέα των T.G.I. Friday’s®, που δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της γεύσης, να απολαμβάνουν συγχρόνως υγιεινά και θρεπτικά πιάτα, χωρίς να στερούνται την νοστιμιά ενός πλήρους γεύματος. Τα οφέλη του Living Well δεν προκύπτουν μόνο από τις επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και από την προσεκτική επεξεργασία αυτών.

Το Living Well μενού, λοιπόν, έχει πιάτα ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς παρασκευάζονται με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία (όπως φρέσκιες σαλάτες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά). Ταυτόχρονα παρέχει αρκετές λύσεις για όσους προσέχουν -εκτός από την υγεία- και τη σιλουέτα τους.

Τελευταία ακούμε να μιλάνε για “υπερτροφές”. Μίλησε μας για αυτές.Υπάρχουν στα πιάτα του Friday’s® Food Contest – Living Well;

Ως υπερτροφές χαρακτηρίζονται τρόφιμα τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος ευεργετικών συστατικών σε μικρή ποσότητα, με αποτέλεσμα να αποτελούν σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας. Μερικά τέτοια τρόφιμα είναι: το ρόδι, το αβοκάντο, τα goji berries, τα διάφορα μυρωδικά της ελληνικής φύσης, το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο σολομός, οι ξηροί καρποί μεταξύ των οποίων τα καρύδια, τα αμύγδαλα κά. Όλα αυτά τα τρόφιμα κατείχαν εξέχουσα θέση στις δημιουργίες του διαγωνισμού.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια. Για το λόγο αυτό, συστήνεται η κατανάλωση όλων αυτών των τροφίμων συνδυαστικά, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, ώστε να αποκομίζουμε τα μέγιστα οφέλη τους.

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία του διαγωνισμού Living Well;

Ο διαγωνισμός μου άφησε ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, σε βαθμό που ανυπομονώ να μάθω για το θέμα του επόμενου χρόνου! Οι Food Bloggers χρειάστηκε να παρουσιάσουν φαγητά νόστιμα με έμφαση στη θρεπτική τους αξία! Αυτή η ιδέα είναι καταπληκτική και αποτελεί πρόκληση, για όσους ασχολούνται με τη δημιουργία γευμάτων, τόσο στο οικιακό περιβάλλον, όσο και σε ευρύτερη κλίμακα, όπως οι σεφ και οι bloggers, οι οποίοι δημοσιεύουν τις δημιουργίες τους.

Μίλησε μας για τα πιάτα που κέρδισαν στο διαγωνισμό, ως προς τη διατροφική τους αξία.

living-well-contest-shrimp-super-food-soupΤο νικητήριο ορεκτικό, η Shrimp Super Food Soup, ξεχώρισε, καθώς ήταν εκπληκτικά νόστιμο, συνδύαζε εξαιρετικά τις γεύσεις των συστατικών που περιείχε, ήταν ισάξια ευπαρουσίαστο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια, ενώ από διατροφική άποψη ήταν μία βόμβα θρεπτικών συστατικών, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.

living-well-contest-goji-berries-saladΗ σαλάτα που αναδείχθηκε, η Avocado Goji Berries Salad, αποτελεί μία σαλάτα ιδιαίτερα θρεπτική και νόστιμη εξαιτίας των συστατικών της (πράσινα φυλλώδη λαχανικά, goji berries, ξηροί καρποί), αλλά και με το αβοκάντο να κατέχει εξέχουσα θέση στο πιάτο, καθώς περιέχονταν τόσο στην απλή του μορφή, σε κομματάκια μέσα στη σαλάτα, όσο και στη σος. Το αβοκάντο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φρούτα, συνίσταται στο μεγαλύτερο μέρος του από λιπαρά καλής ποιότητας.

Veggie Burger with Avocado - Νανά Λεοντίδου

Τέλος, το πιάτο που κέρδισε την πρώτη θέση ως κύριο πιάτο, αποτελεί μια διατροφική πρόκληση, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την μέχρι τώρα άποψή μας για τα χορτοφαγικά πιάτα. Αποτελεί μια εξαιρετική νόστιμη εναλλακτική επιλογή του παραδοσιακού burger, αντικαθιστώντας τον κιμά από κρέας από μείγμα βρασμένων οσπρίων και λαχανικών.

Το τρίπτυχο «ισορροπία – μέτρο – ποικιλία», συνοψίζει κατά τη γνώμη μου όλη τη φιλοσοφία της «καλής διατροφής». Επιλέγουμε τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες και τα καταναλώνουμε με μέτρο, ώστε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.

Living Well: Τρώμε καλά – ζούμε καλά!

COMMENTS

[...] της διατροφολόγου Σοφίας Ελευθερίου για τα πιάτα μας εδώ!   Όλες μας μες την καλή χαρά παραλάβαμε τα [...]
H γιορτή της υγιεινής διατροφής! Κερδίσαμε!
2014-09-09 15:39:01

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη