Όταν ο Λευτέρης επισκέφτηκε το εστιατόριο της Κηφισιάς, τα TGI Fridays™ έκλειναν εφτά χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Στη βόλτα του από την οποία προσπέρασε αρκετά από τα καταστήματα της Κηφισιάς, δε σταμάτησε παρά μόνο στα TGI Fridays™. Εκεί που ζήτησε αποφασισμένος μια αίτηση πρόσληψης χωρίς καν να ρωτήσει αν ψάχνουν για προσωπικό.
Τύχη; Σύμπτωση; Πεπρωμένο;
Ως σερβιτόρος έμαθε να λειτουργεί σαν αγγελιοφόρος, σα γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε όλα τα πόστα. Ως bartender εμβάθυνε στην επικοινωνία με τους καλεσμένους και τους θαμώνες που επιλέγουν το bar. Διδάχθηκε στη συνέχεια από την παράδοση των TGI Fridays™ στην παρασκευή ποτών/cocktail και ασχολήθηκε επιπλέον με το flair (ακροβατικά κόλπα με μπουκάλια ποτών). Ως assistant kitchen manager είδε πως λειτουργεί η καρδιά του εστιατορίου, η κουζίνα. Μελέτησε την οργάνωση που απαιτείται ώστε κάθε πιάτο να σερβίρεται με τον ίδιο τρόπο, όσες φορές και αν χρειάζεται να παραχθεί μέσα σε μια μέρα.
Όταν διαβάζεις μια περιγραφή φαγητού σε έναν κατάλογο, έχεις μία αφηρημένη ιδέα για το πως είναι αυτό, εξηγεί ο Λευτέρης. Δουλειά μας είναι να παρουσιάζουμε στους καλεσμένους μας όχι μόνο αυτό που φαντάζονται, αλλά κάτι ακόμα καλύτερο. Αυτό είναι το μυστικό που είναι η καθημερινότητα μας.
COMMENTS