fbpx allegren wines
People & Places

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ FRIDAYS ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

19 Φεβρουαρίου, 2016
-
Comments 0

Το όνομα στην ταυτότητα μου γράφει Εμμανουήλ Γαλανάκης.

Είμαι 21 ετών και έχω μεγαλώσει στην Κρήτη, αλλά βρίσκομαι μόνιμα στην Αθήνα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Σπουδάζω στο τμήμα φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ, είμαι πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο Στίβο, μου αρέσει η φυσική άσκηση αλλά παράλληλα με έλκουν τόσο η τέχνη, όσο και οι δημιουργικές δραστηριότητες. Ασχολούμαι με χορό, yoga, TaiChi, ακούω πολύ μουσική και βλέπω πολλές ταινίες στον κινηματογράφο.

Όλα είναι έρωτας.

Αυτό είναι το μότο στη ζωή μου. Πάντα με σεβασμό, ισορροπία και έλεγχο του εαυτού μας. 

 Στα Fridays™ εργάζομαι από το 2014. Γνώριζα τα εστιατόρια γιατί πήγαινα με την παρέα μου και με τον καιρό, όσο περισσότερο παρακολουθούσα τον τρόπο που δουλεύουν, άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ταίριαζα σε αυτό το περιβάλλον. Απευθύνθηκα στα Fridays™ στο Metro Mall, έγινα αποδεκτός στην ομάδα και βρίσκομαι από τότε στο ίδιο κατάστημα. 

Με τη βοήθεια των συναδέλφων μου, με εκπαίδευση αλλά και θέληση από την πλευρά μου, εργάζομαι ως σερβιτόρος στα Fridays™ σε ένα περιβάλλον που ήταν όπως το φανταζόμουν αλλά μου προσφέρει περισσότερα απ’όσα περίμενα. Σε όλη την πορεία μου λαμβάνω συνεχώς γνώσεις πάνω στο χώρο της εστίασης μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Η διαδικασία συνεχούς μάθησης μου επιτρέπει να βελτιώνομαι ολοένα και περισσότερο, να ανακαλύπτω τα όρια μου και να τα ξεπερνάω – κάπως όπως γίνεται με τον αθλητισμό. Επιπλέον, έχω τη δυνατότητα να πάρω πρωτοβουλίες και ευθύνες όπως πρόσφατα όταν οργάνωσα τη βραδιά Halloween. Είναι τέτοιες δραστηριότητες που με κρατάνε σε εγρήγορση και δίνουν νότες δημιουργικότητας στην καθημερινότητα μου.

 

Αγαπημένο μου κομμάτι στη δουλειά είναι να βλέπω τους καλεσμένους που έχω εξυπηρετήσει όχι μόνο να επιστρέφουν αλλά και να ζητούν να εξυπηρετηθούν και πάλι από εμένα. Όποτε συμβαίνει, είναι σαν μια επιβράβευση που δίνει χαρά και ικανοποίηση. Θεωρώ ότι όταν βγαίνουμε έξω να φάμε, να πιούμε και να χαλαρώσουμε, είναι προσωπικές στιγμές για τον καθένα μας. Νιώθω ότι όταν οι καλεσμένοι με επιλέγουν, με τιμούν που μου επιτρέπουν να μοιραστώ αυτές τις προσωπικές στιγμές μαζί τους. 

Τα Fridays™, για το λόγο αυτό, είναι μοναδικά στο είδος τους. Έχουν μία ενέργεια που τη λέμε μεταξύ μας “Fridays Spirit” και είναι στην πραγματικότητα ότι έχουμε κάθε μέρα ως στόχο, ο κάθε καλεσμένος μας ξεχωριστά, να μένει ευχαριστημένος σε σημείο ενθουσιασμού. 

Ζούμε συχνά μοναδικές εμπειρίες. Για μένα ήταν ξεχωριστή μια πρόσφατη εμπειρία στα Fridays™ όταν εξυπηρέτησα 20 άτομα με ειδικές κινητικές και διανοητικές ικανότητες. Αν και συνήθως δίνω το 100% του εαυτού μου, εκείνη τη μέρα έδωσα πολύ περισσότερο επειδή η συγκεκριμένη παρέα βλέπει τον κόσμο διαφορετικά και αντιδρά με ειδικό τρόπο στα ερεθίσματα. Μπορεί για παράδειγμα να φώναζαν ανά στιγμές ή να έκλαιγαν παροδικά. Με χαμόγελο  και καλή διάθεση αντιμετωπίστηκαν όλα,  ώστε να απολαύσουν όλοι την έξοδο τους. Με άγγιξε πραγματικά λοιπόν όταν φεύγοντας, η συγκεκριμένη παρέα απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκάλεσαν χωρίς να το θέλουν. Για να μου δείξουν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους, με αγκάλιασαν και συγκινούμαι ακόμα και τώρα που το θυμάμαι. 

Έχουμε όμως και στιγμές με συναδέλφους που δεν περιγράφονται. Με το Γιώργο Κορναράκη θέλαμε να τραγουδήσουμε το γνωστό Fridays™ τραγούδι γενεθλίων για ένα καλεσμένο. Επειδή δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο ποιος θα τραγουδήσει συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο ντουέτο το οποίο απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα, ζητωκραυγές και σφυρίγματα. Πολλά από όσα ζούμε είναι δυνατά σαν εμπειρίες θεατρικές, σχεδόν. Πρέπει να είσαι εκεί για να το καταλάβεις. 

Προσωπικά, κάνω την κάθε μέρα Παρασκευή ακολουθώντας τη Fridays™ φιλοσοφία η οποία λέει συνοπτικά:

· Ό,τι και αν κάνεις, κάνε το με ακεραιότητα.

– Όπου και αν πας, πήγαινε σαν ηγέτης.

– Όποιον και αν εξυπηρετείς, εξυπηρέτησε τον με φροντίδα.

– Όταν ονειρεύεσαι να ονειρεύεσαι με όλη σου την ψυχή.

– Ποτέ, ποτέ, ποτέ, μην τα παρατάς. 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη