fbpx allegren wines
People & Places

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ BARTENDING ΣΤΑ FRIDAYS ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

22 Απριλίου, 2016
-
Comments 0

Με λένε Βαγγέλη Πουπνάρα και εργάζομαι στα FridaysΑριστοτέλους.

Μετά το λύκειο είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο (γ’ και δ’ Εθνική) και δούλευα εποχιακά σε παραλιακά μπαρ, την εποχή ακόμα όταν τα Fridays™ ήταν το στέκι όπου σύχναζα με την παρέα μου. Μόλις αποφάσισα να βρω μία μόνιμη συνεργασία, τα Fridays ήταν τα πρώτα που σκέφτηκα γιατί μου άρεσε το κλίμα που έβλεπα εκεί σε κάθε μου επίσκεψη. Έστειλα αίτηση συνεργασίας και μόλις δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα με κάλεσαν για συνέντευξη. 

Μόλις δυόμιση χρόνια αργότερα, είμαι σε θέση να διαγωνίζομαι ανάμεσα στους καλύτερους  Fridays bartender της Ελλάδας και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. 

Fridays-April-blog3

Από το ποδόσφαιρο και την εργομετρική αξιολόγηση που κάναμε, θυμάμαι ότι μου είχαν πει πως ο οργανισμός μου έχει κάποια στοιχεία που έχουν παρατηρηθεί στους κενυάτες δρομείς. Είναι αλήθεια ότι στο γήπεδο δε σταματούσα να τρέχω. Χρειάζομαι την κίνηση και αυτό που δεν αντέχω καθόλου είναι το να μένω ακίνητος. 

Στα Fridays ξεκίνησα ως σερβιτόρος αλλά επειδή τα πήγαινα καλά στους εσωτερικούς διαγωνισμούς για bartending, μετά από ένα χρόνο συνεργασίας μου προτάθηκε να ενσωματωθώ στην ομάδα του μπαρ – κάτι που ήθελα και εγώ πολύ. Είχα ήδη ξεκινήσει να ασχολούμαι με το flair όταν πήρα για πρώτη φορά μέρος στον εσωτερικό διαγωνισμό των Fridays Bartenders Championship“, όπου και αναδείχθηκα πρώτος στο κατάστημα της Αριστοτέλους. Πρόκειται για έναν εσωτερικό διαγωνισμό, τον οποίο όλοι περιμένουμε με αγωνία κάθε χρόνο, αφού είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις δεξιότητές μας, περνώντας καλά και βιώνοντας την εμπειρία ενός διαγωνισμού. Προετοιμάζομαι ήδη για αυτή την πρόκληση φέτος το καλοκαίρι!

Στη δουλειά, μου αρέσει το περιβάλλον και το ομαδικό πνεύμα με τους συνεργάτες μου. Δεν υπάρχει μέρα που να μη φεύγω χαρούμενος. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα κυλάνε πάντα ρόδινα, αλλά ότι -όπως και στο ποδόσφαιρο- έχουμε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί οτιδήποτε και αν προκύψει παραμένοντας δεμένοι σα σύνολο. 

Μου αρέσει επιπλέον ότι υπάρχει ένα σύστημα συνεχούς εκπαίδευσης το οποίο με βοηθάει να βελτιώνομαι συνεχώς. Τα Fridays™ επενδύουν σε εμάς και μας βοηθούν με πολλούς τρόπους να εξελιχθούμε.

Θα μου μείνει αξέχαστη για παράδειγμα, η εμπειρία του σεμιναρίου που είχαν διοργανώσει τα Fridays σε συνεργασία με το Havana Club, με τον Ben Reed – έναν καταξιωμένο mixologist. Μας έβαλε να ετοιμάσουμε μεταξύ άλλων ένα Mojito το οποίο ο ίδιος ολοκλήρωσε σε 23 δευτερόλεπτα και μας προκάλεσε να τον «νικήσουμε». Μπορώ να δηλώσω πολύ περήφανος που κατάφερα να το ετοιμάσω σε 15 δευτερόλεπτα!  Αν το κατάφερα είναι επειδή το Mojito είναι ένα cocktail που αγαπώ ιδιαίτερα και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ένα κόλπο για να κερδίσω χρόνο από την τοποθέτηση των scoop πάγου. Αλλά μη σας μπλέξω με τεχνικά μέρη! Νομίζω πως ακολούθησα κατά γράμμα την οδηγία του Reed στο να σκέφτομαι “out of the box“. 

Tα Fridays είναι τρόπος ζωής για εμένα. Κάνω κάτι που αγαπάω μαζί με ανθρώπους που χαίρομαι να συναντάω καθημερινά, σε ένα περιβάλλον που μου φτιάχνει τη διάθεση. Τη χαρά μου αυτή, φροντίζω να μεταδίδω σε όλους τους φιλοξενούμενους του καταστήματος. 

Στην επόμενη σου επίσκεψη στα Fridays™ Αριστοτέλους, ρώτησε με ό,τι θέλεις για ποτά ή cocktail. Είναι το αγαπημένο μου θέμα και θα χαρώ να σε βοηθήσω να βρεις το αγαπημένο σου ποτό. 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη