fbpx allegren wines
People & Places

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ, ΣΤΑ FRIDAYS ΠΥΛΑΙΑΣ

12 Ιουλίου, 2016
-
Comments 0

Με λένε Παναγιώτη Κυριαζή και το ότι ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική, το οφείλω στη γιαγιά μου τη Μαγδαληνή. Η γιαγιά κρατούσε εμένα και τον αδερφό μου μετά το σχολείο και εγώ τότε ήμουν ένα πολύ άτακτο παιδί. Έψαχνε λοιπόν η γιαγιά τρόπους να με απασχολήσει. Ανακάλυψε ότι μόνο όταν μαγείρευε καθόμουν ήσυχος επειδή τη χάζευα.

 

Θυμάμαι έντονα το σπίτι να μοσχομυρίζει από το φαγητό και τη μαγειρική να μοιάζει σαν κάτι απλό. Μου μιλούσε η γιαγιά καθώς μαγείρευε, ξεχνιόμουν εγώ και στο τέλος, έτσι ξαφνικά, είχα ένα έτοιμο πιάτο μπροστά μου. Το δοκίμαζα και μου φαινόταν μαγικό ότι έγινε εκεί μπροστά μου.

Αυτή την πρώτη μπουκιά της δοκιμής την περίμενα πως και πως.

Μεγαλώνοντας, νομίζω πως ήθελα και οι άλλοι να νιώθουν με τα φαγητά μου, όπως και εγώ ως παιδί. Ανυπομονησία στην αρχή και στο τέλος έκπληξη και χαρά. 

Στη σχολή, η αγάπη μου για το αντικείμενο άρχισε να γίνεται περισσότερο επαγγελματική γιατί άρχισα να αντιλαμβάνομαι το τεχνικό κομμάτι της μαγειρικής. Μετά ήρθε ο στρατός όπου βρέθηκε τη δεύτερη μέρα να μαγειρεύω για 1.400 άτομα! Με κομμένη την ανάσα περίμενα την αντίδραση τους. Με τον καιρό κατάλαβα ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των ατόμων. Πάντα είναι σα να μαγειρεύεις για έναν. Τον κάθε ένα ξεχωριστά που θα δοκιμάσει το πιάτο που έχεις ετοιμάσει.

Η μαγειρική σαν επάγγελμα, δεν είναι για μένα διαφορετική από τη τη μαγειρική όπως την είχα βιώσει ως παιδί. Έχω πάντα όρεξη για τη δουλειά μου γιατί κάνω κάτι που αγαπάω. Σαν τη φράση που λέει “διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου”.

 

Με τα Fridays αποφάσισα να συνεργαστώ όταν τα επισκέφτηκα με φίλους μου. Μας πρότεινε ο σερβιτόρος ένα νέο burger και μας εξήγησε ότι είναι αποτέλεσμα ενός εσωτερικού διαγωνισμού. Μου άρεσε ότι οι μάγειρες είχαν τη δυνατότητα να είναι δημιουργικοί. Με κέρδισε πολύ το περιβάλλον, η οργάνωση και η ομάδα όπως την έβλεπα απ’έξω. Η αρχική εντύπωση μου επιβεβαιώθηκε όταν βρέθηκα πλέον και μέσα. 

Σήμερα, εργάζομαι στα Fridays Πυλαίας ως supervisor στην κουζίνα. Με ένα τρόπο δηλαδή, είμαι σαν τη γιαγιά μου. Με πολλή αγάπη, συντονίζω μια ομάδα και όλοι μαζί, μοιραζόμαστε τη χαρά της μαγειρικής με τους καλεσμένους μας.

 

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη