fbpx allegren wines
People & Places

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ, ΤΟΝ CHEF-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΩΝ FRIDAYS™ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

30 Ιανουαρίου, 2017
-
Comments 0

Είμαι ο Μανώλης και είμαι περήφανος μάγειρας των Fridays! Στην οικογένεια βρέθηκα πριν εφτά περίπου χρόνια. Με την Μαγειρική είχα μεγάλη αγάπη από πάντα. Έτσι, επέλεξα τη σχολή Μαγειρικής Τέχνης και αποφάσισα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Ξεκίνησα στο Κολωνάκι ως μάγειρας στην σχάρα και σιγά- σιγά εξελίχθηκα και έγινα store chef στο κατάστημα των Αμπελοκήπων. Κάθε πόστο της κουζίνας ακολουθείται από μια πλήρως οργανωμένη και συστηματική εκπαίδευση, γεγονός που μου προκάλεσε από την αρχή της πορείας μου τόσο θαυμασμό και ενδιαφέρον, όσο και σεβασμό προς το επάγγελμά μου. Τώρα, δεν αλλάζω την κουζίνα με τίποτα. Εκεί, νιώθω ήρεμα και όμορφα. Ειδικά, όταν μαγειρεύω στην σχάρα και βλέπω να βγαίνουν από τα χέρια μου λαχταριστά steaks και burgers, δεν κρύβεται η χαρά μου!

Φυσικά και η μαγειρική είναι τέχνη! Χρειάζεται τεχνογνωσία, δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα. Βέβαια, η κουζίνα δεν έχει μόνο χαρές. Έχει και άγχος. Χρειάζεται μαγειρική κουλτούρα, συνεχή εξέλιξη, μεράκι αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά για να καταφέρεις να ικανοποιήσεις πολλούς και με διαφορετικά γούστα ανθρώπους.  Πάντα βέβαια, προσπαθώ να βρίσκω τον τρόπο να μεταμορφώνω το άγχος σε δημιουργία.
Αυτό που αγαπώ στα Fridays περισσότερο είναι η ατμόσφαιρα τους. Το Fridays spirit βρίσκεται σε κάθε γωνιά του μαγαζιού και πιο πολύ υπάρχει στους ανθρώπους του. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια όμορφη παρέα που κάθε μέρα περιμένουμε τους καλεσμένους μας για να τους περιποιηθούμε με το καλύτερο τρόπο και το πιο μεγάλο χαμόγελο μας.
Αν τα Fridays ήταν πιάτο θα ήταν Ribs. Ένα πιάτο για μερακλήδες που φτιάχνεται με μαεστρία και έχει γεύση που δύσκολα την ξεχνάς. Και αν ήταν χειμερινός προορισμός, θα ήταν η Αράχωβα. Ένα μέρος που ξεχωρίζει για την ομορφιά και την φιλοξενία του.
Σε περιμένω και εγώ στα Fridays. Θα φτιάξω για σένα το πιο νόστιμο Three for All που θα μπορούσες να δοκιμάσεις! Θα σου προτείνω να δοκιμάσεις το Pancho Villa Nachos, από την μεξικάνικη κουζίνα, με καυτερές πιπεριές και φοβερό συνδυασμό γεύσεων!

Γιατί για μένα, ό,τι μπορεί να σε ταξιδέψει μπορεί και να σε χαλαρώσει!

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη