fbpx allegren wines
People & Places

ΑΝ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ!

11 Μαΐου, 2016
-
Comments 0

Είμαι ο Βαγγέλης Μπεκιαρίδης και εργάζομαι στην κουζίνα των Fridays™ Αριστοτέλους. 

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε η μαγειρική. Είναι μία ικανότητα που μου φάνηκε χρήσιμη στον προσκοπισμό. Σε εκδρομές ή κατασκηνώσεις, έπαιρνα πάντα την πρωτοβουλία να αναλάβω το φαγητό αν και ομολογουμένως δεν είχε πάντα επιτυχία γιατί μάθαινα ακόμα! Στα 14 μου για παράδειγμα, χρειάστηκε να μαγειρέψω για όλη την ομάδα. Είμαστε σε εκδρομή, όλοι πεινάνε και στα πιάτα εμφανίζονται τα φασολάκια που είχα ετοιμάσει. Εντάξει, είχαν την υποδοχή που είναι αναμενόμενη από έφηβους μπροστά σε λαχανικά! Απολαύσαμε πολύ περισσότερο τη φορά που ετοιμάσαμε όλοι μαζί μουσακά ή όταν κάναμε μπάρμπεκιου, όπου είχε έρθει και ο πατέρας μου και ψήσαμε σουβλάκια για όλους. 

Έχει συνδεθεί μέσα μου η μαγειρική με ομαδική συνεργασία και με χαρά αλλά ακόμα και έτσι, δεν είχα σκεφτεί ακόμα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο όταν αποφάσιζα τις σπουδές μου. Πέρασα αρχικά σε σχολή λογιστικής, έκανα υπομονή όσο μπορούσα αλλά τελικά το κάλεσμα μου ήταν τόσο ξεκάθαρο, που δεν μπορούσα να συνεχίσω να το αγνοώ. Γράφτηκα παρορμητικά σε σχολή μαγειρικής και ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θα γίνω μάγειρας.  Δεν το μετάνιωσα στιγμή. 

Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα φίλο μάγειρα με τον οποίο μιλούσαμε για τη δουλειά του και μου άρεσαν όσα μου έλεγε. Μάλλον από αυτές τις συζητήσεις κατάλαβα πως ήθελα να κάνω επάγγελμα αυτό που για εμένα ήταν ευχαρίστηση.

Στη σχολή μαγειρικής έκανα φίλο έναν άλλο μάγειρα τον Οδυσσέα . Ο Οδυσσέας μετά την αποφοίτηση του συνεργάστηκε με τα Fridays™ ενώ εγώ συνεργάστηκα με ξενοδοχεία – ως μάγειρας πάντα. Ήταν η παραίνεση του Οδυσσέα που με έκανε να συνεργαστώ με τα Fridays™ . Μου έλεγε συνεχώς πόσο ωραίο περιβάλλον είναι και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Είναι η δεύτερη απόφαση που αφορά στη μαγειρική την οποία δε μετάνιωσα ποτέ. 

Σε ένα ξενοδοχείο η δουλειά στην κουζίνα είναι μονότονη. Ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις, οργανώνεις τη δουλειά σου, την κάνεις και φεύγεις. Στα Fridays™ κάθε μέρα είναι διαφορετική, δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις, αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά αλλά έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι κάτι κερδίζεις γιατί μαθαίνεις συνεχώς. 

Είμαι ένα χρόνο περίπου στα Fridays™ Αριστοτέλους και έχω περάσει από διάφορα πόστα στην κουζίνα. Δε θα ξεχάσω την πρώτη βάρδια που έβγαλα χωρίς να έχω δίπλα μου τον εκπαιδευτή μου. Στο τέλος της ημέρας είχε έρθει ο μάνατζερ μου για να μου δώσει ένα “wow pin” για να με επιβραβεύσει. Είναι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες στην καθημερινότητα μου που μου ανεβάζουν τη διάθεση. 

Από την ώρα που θα μπω στο κατάστημα και θα αντικρύσω το χαμόγελο των συναδέλφων μου και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατεί, μέχρι στο τέλος όταν θα διασχίζω τη σάλα και θα βλέπω τους καλεσμένους να απολαμβάνουν την έξοδο τους, όλα συντελούν στο να είμαι κάθε μέρα χαρούμενος και να αναγνωρίζω το πόσο τυχερός είμαι.

Πέρα από τυχερός είμαι και καλοφαγάς και έτσι στα Fridays™ το αγαπημένο μου φαγητό είναι από τις Grill επιλογές τα Bacon Crusted Ribs. Τα συνοδεύω με τηγανιτές πατάτες που έχουν επιπλέον τυρί και μπέικον (δεν τρώω επουδενί σκέτες τις τηγανιτές!). Το κρέας στα steak μας είναι πολύ μαλακό, έχει γλάσο που το καραμελώνουμε και του δίνει επιπλέον υφή και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα χορταστικό. Κάθε μπουκιά γεμίζει το στόμα σου με ένα συνδυασμό γεύσεων που έχει ποικιλία στις εντάσεις και σε κάνει να νιώθεις ότι είναι το καλύτερο φαγητό που έχεις φάει ποτέ (ή τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ!). 

Στα γλυκά μας έχω αδυναμία στο Brownie Obsession. Όποιος το έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει γιατί. 

Σε φίλους προτείνω να δοκιμάσουν όλα μας τα burger γιατί δυσκολεύομαι να τα ξεχωρίσω. Το κάθε ένα προσφέρει κάτι διαφορετικό. Και σίγουρα προτείνω τα steak. Ειδικά το New York Strip ξεχωρίζει. Έχουμε εξαιρετική ποιότητα κρέατος και την κατάλληλη εκπαίδευση στην κουζίνα για να ανταποκριθούμε στο σωστό τρόπο ψησίματος και σερβιρίσματος. 

Το να βλέπω στο διάλειμμα μου ή όταν σχολάω, το πόσο καλά περνούν οι καλεσμένοι στα Fridays™ Αριστοτέλους, είναι από τις καλύτερες στιγμές της δουλειάς μου. Νιώθω ότι συμμετέχω και εγώ -όπως όλα τα παιδιά στην κουζίνα αλλά και συνολικά η ομάδα μας- για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. 

Fridays-MAY

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη