fbpx allegren wines
People & Places

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ DEATH BY CHOCOLATE ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ FRIDAYS BAR

15 Ιανουαρίου, 2016
-
Comments 0

Με λένε Αλεξάνδρα Καμηνιώτη και εργάζομαι στο κατάστημα των Αμπελοκήπων.

Στα Fridays™  άρχισα να πηγαίνω με τις φίλες μου για να φάμε Death by Chocolate. Το λατρεύουμε αυτό το γλυκό. Μας άρεσε το Fridays™ περιβάλλον, η μουσική και το προσωπικό το οποίο μας έφτιαχνε πάντα τη διάθεση. Όταν έψαχνα για δουλειά, σκέφτηκα να αφήσω το βιογραφικό μου επειδή πίστευα ότι μου ταιριάζει σαν ατμόσφαιρα και αποδείχτηκε πως είχα δίκιο.

Είμαι πλέον στα  Fridays™ τα τελευταία 3 χρόνια και έχοντας περάσει από διάφορες θέσεις, έχω βρει πως το bartending μου ταιριάζει καλύτερα.  Είναι δημιουργικό πόστο με την έννοια ότι καλούμαι να ετοιμάζω για τους καλεσμένους μας ξεχωριστά ποτά. Λόγω των απαιτήσεων που έχει σα θέση, με έχει βοηθήσει να αναπτύξω πτυχές του εαυτού μου όπως η οργάνωση και η επικοινωνία. Πάντα πίστευα – μεταξύ μας- ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε είναι αυτό το οποίο θέτω σα στόχο και είμαι αρκετά πεισματάρα. Δεν τα παρατάω μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω. 

Στα 25 μου είμαι bartender αλλά και μουσικός. Παίζω φλάουτο γιατί λατρεύω τη μουσική. Μέχρι τώρα έχω λάβει μέρος σε δύο μουσικούς δίσκους και σε αρκετές συναυλίες. Λόγω της αγάπης μου στα παιδιά, έχω συμμετάσχει και σε μουσικοθεατρικό παιχνίδι για το δήμο του Πειραιά. Επίσης συμμετέχω σε χορωδίες και διδάσκω φλάουτο σε ωδείο. 

Αγαπώ επίσης τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και το να ανακαλύπτω νέες γεύσεις.  

Στη δουλειά μου αρέσει η δυνατότητα να κάνω τους καλεσμένους μας να χαμογελούν καθώς έχω την ευκαιρία από την επαφή μαζί τους να επηρεάσω τη διάθεση τους. Απολαμβάνω και παράλληλα διασκεδάζω με αυτό που κάνω και νιώθω τυχερή για αυτό. Αισθάνομαι σα να έχω βγει έξω με φίλους.

Υπάρχει αυτό που λέμε μεταξύ μας “fridays spirit” και εννοούμε τη συλλογική καλή μας διάθεση. Είναι αποτέλεσμα του ότι λειτουργούμε σαν ομάδα, στηρίζει ο ένας τον άλλο και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης μας βοηθά να περνάμε καλά. Στη συνέχεια έχω την εντύπωση ότι η ενέργεια αυτή περνάει και στους καλεσμένους μας. Ότι το εισπράτουν αυτό. 

Θυμάμαι μία οικογένεια, νέοι γονείς, που μου ζήτησαν να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ. Για πλάκα τους είπα να τους τον “διαβάσω”. Τους εξήγησα ότι πρέπει να στεγνώσει ο καφές στο φλιτζάνι, εκείνοι με άκουσαν και τους είπα για πλάκα το μέλλον τους. Την άλλη μέρα πήγαν πάλι στο κατάστημα και με ζήτησαν προσωπικά γιατί δεν τους αρκούσε μόνο ο καφές. Ήθελαν και το συνοδευτικό, να μάθουν τι “γράφει” για το μέλλον τους!

Αυτή η όμορφη χημεία με τους καλεσμένους μας είναι το Fridays spirit. Η ενέργεια που έχει η Παρασκευή σαν μέρα. Η ενέργεια που έχουμε εμείς εδώ κάθε μέρα. 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη