fbpx allegren wines
Cooking & Tastes

ΤΑ FOOD TRENDS ΤΟΥ (ΚΑΘΕ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

27 Σεπτεμβρίου, 2017
-
Comments 0

Μπορεί να αγαπάμε τις κλασικές επιλογές, αλλά ποτέ δεν γυρίζουμε την πλάτη στα trends. Όταν, μάλιστα,  έχουν να μας πουν πολλά για το well being, τότε όχι  μόνο τα παρακολουθούμε, αλλά τους επιτρέπουμε να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας!

 

 

Μία από τις κλασικές γαστρονομικές εμμονές μας είναι το ταχίνι. Πλούσιο σε  πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες, κέρδισε επάξια μια θέση στην λίστα των super τροφών αλλά και στο μενού μας, συνοδεύοντας ιδανικά το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής.

Ο δαιμόνιος και γευστικός σολομός, διάσημος για την υψηλή συγκέντρωση καλών λιπαρών οξέων, είναι πάντα μια ιδανική επιλογή για φαγητό και μια υπέροχη ευκαιρία να επιμηκύνει κάποιος τα χρόνια της νεότητας του. Στο μενού μας βρίσκεται πλαισιωμένος με αντίδια και σπιτική μουστάρδα με σπόρους σιναπόσπορου. Μούρλια!

Η κινόα, επίσης, δεν θα μπορούσε να περάσει ποτέ αδιάφορη, αφού φημίζεται για την υψηλή συγκέντρωση σε σίδηρο, βιταμίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, καλά λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Εμείς, λατρεύουμε να την απολαμβάνουμε σε burger με μανιτάρια champignon και soya sauce. Δοκίμασέ το και θα τρελαθείς!

Το φυστικοβούτυρο, πάλι, που το προτείνουν όλοι οι διατροφολόγοι και το αγαπούν όλοι οι chef είναι μια ανεξάντλητη πηγή πρωτεινών, φυτικών ινών και καλής χοληστερίνης. Στο μενού μας θα το βρεις στο ολοκαίνουριο Steak Bowl, μαζί με ντοματίνια, καλαμπόκι και φύτρες φασολιών που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τα γευστικότατα καρύδια είναι και αυτά μια super επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτείνες, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά οξέα. Θα τα βρεις στην υπέροχη Pecan Crusted Chicken Salad μαζί με πολλά cranberries που και αυτά αποτελούν μια healthy επιλογή αφού υποστηρίζουν μοναδικά το ανοσοποιητικό με τις πλούσιες, θρεπτικές τους ιδιότητες.

Με αυτά τα trends μπορείς να είσαι όσο super θέλεις. Stay tuned. Έρχονται και άλλα!

 

Διάβασε εδώ πως μπορείς να φτιάξεις το αυθεντικό σπιτικό guacamole μας.

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη