fbpx allegren wines
People & Places

ΤΑ FRIDAY’S® ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ COCKTAIL!

25 Σεπτεμβρίου, 2014
-
Comments 0

Tα ποτά και τα cocktail έχουν σημαντική θέση στην κουλτούρα των Friday’s®. Ο Νικόλας Γκαλλίτσης, διευθυντής των Friday’s® Κολωνακίου, μας κέρασε αγαπημένα cocktail και μας βοήθησε να μάθουμε περισσότερα.

Νικόλα, μίλησε μας για την εκπαίδευση των Friday’s® bartenders.

Πριν από οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει η προσωπικότητα των ανθρώπων που στελεχώνουν το bar. Ψάχνουμε για όσους και όσες έχουν φιλόξενη φύση, εξωστρέφεια, θετική ενέργεια, χαρούμενη διάθεση και ομαδικό πνεύμα. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες μαθαίνονται και μεταδίδονται. Το χαμόγελο όμως είτε το έχεις είτε όχι.

Οι πιο έμπειροι bartender μας, εκπαιδεύουν τα νεότερα μέλη, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία που έχουν, ώστε να υπάρχει κοινή βάση γνώσεων στις συνταγές και κοινός τρόπος προετοιμασίας ποτών και cocktail. 

Οι bartender μας έχουν πλήρη γνώση του μενού, του Friday’s® service style και τελικά της κουλτούρας εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει όλη η ομάδα μας, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε τους καλεσμένους μας να αισθάνονται τόσο άνετα, όσο αν επισκέπτονταν για φαγητό και ποτό ένα φιλικό τους σπίτι. 

fridays-kolonaki-blog-photos3

Το κατάστημα Friday’s® Κολωνακίου έχει παράδοση σε εκδηλώσεις γύρω από ποτά/cocktails;

Στα Friday’s® Κολωνακίου έχουν φιλοξενηθεί πολλοί διαγωνισμοί ανάδειξης του καλύτερου bartender για το σύνολο των καταστημάτων Friday’s® στην Ελλάδα (2006, 2008, 2011, 2012).

Το 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι το 1ο Friday open flair contest. Σε δύο κατηγορίες, 2 objects & exhibition, συμμετείχαν 11 bartender, εκ των οποίων οι 2 ήταν από το κατάστημα μας.

Κορυφαία στιγμή για εμάς ήταν και το 2006. Στο πλαίσιο του European Conference των Friday’s® για την Ευρώπη,  φιλοξενήθηκε στο κατάστημα μας το European Friday Bartender Championship με συμμετοχές από Αγγλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ουγγαρία και φυσικά Ελλάδα. Ήταν μια εκδήλωση στα πρότυπα μεγάλων διεθνών διαγωνισμών bartenders, με το Γιώργο Σατσίδη να ηγείται της παρουσίασης, τις μαζορέτες της Red Team να βάζουν φωτιά στο χώρο και τους περισσότερους από 500 επισκέπτες να συμμετέχουν στο πάρτι που έληξε με τη νίκη του Νορβηγού bartender.

fridays-kolonaki-blog-photos6

Έχουν αναδειχθεί bartenders από τα Friday’s® Κολωνακίου;

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε bartenders μας να διακρίνονται στο εξωτερικό. Το 2014, στο Open Flair Contest, ο Θοδωρής Μάης ψηφίστηκε δεύτερος στην κατηγορία 2 objects. Μερικά χρόνια πριν, το 2010, ο Μιχάλης Παπαζήσης μας εκπροσώπησε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Malme της Σουηδίας και κατάκτησε την 4η θέση. 

fridays-kolonaki-blog-photos11

Με ποια διαδικασία δημιουργούν οι Friday’s® bartenders πρωτότυπα cocktail;

Σε διάφορες θεματικές περιόδους όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ή με αφορμή ένα νέο μενού όπως το Taste of Brazil, καλούμε τους bartender μας να δημιουργήσουν πρωτότυπες συνταγές. Οι περιορισμοί που τους δίνουμε είναι στη βάση του cocktail (tequila, rum, vodka) αλλά και στο τελικό κόστος γιατί θέλουμε η συνολική πρόταση να είναι δελεαστική.

Σαν διαδικασία τώρα, ο bartender πειραματίζεται μέχρι να καταλήξει στην τελική συνταγή του cocktail η οποία ελέγχεται από τον Bar Manager, παρουσιάζεται στο διευθυντή του καταστήματος και αφού εγκριθεί μπαίνει στον κατάλογο. Οι bartenders όλων των καταστημάτων Friday’s® εξυπακούεται πως εκπαιδεύονται στη δημιουργία του νέου cocktail. 

Πρόσφατο παράδειγμα σε νέο cocktail είναι το Cuban Chili Jam που ετοίμασε η Ελεάννα. 

fridays-kolonaki-blog-photos9

Εμπιστεύεται ο κόσμος έναν bartender για να τον βοηθήσει να επιλέξει ποτό ή cocktail;

Τις περισσότερες φορές ναι. Είναι μέρος της δουλειάς ενός bartender να διευκολύνει τον φιλοξενούμενο του καταστήματος να επιλέξει το ποτό της αρεσκείας του, το οποίο θα ταιριάζει και με τις επιλογές του στο φαγητό. Οι ερωτήσεις που γίνονται ώστε να προταθεί κάτι σωστό έχουν να κάνουν με τις γενικότερες προτιμήσεις σε ποτό (rum, tequila, gin, vodka) σε συνδυασμό με αγαπημένες γεύσεις (ξινό, γλυκό, spicy) και την προτίμηση σε υφή και πάγο (frozen, on the rocks, straight up). 

Είναι από τις καλύτερες εμπειρίες να βοηθάς κάποιον να διαλέξει το αγαπημένο του ποτό/cocktail, ειδικά αν είναι κάποιος που δεν θα επέλεγε από μόνος του. 

fridays-kolonaki-blog-photos10

Ποιο πλεονέκτημα έχουν οι bartenders στα Friday’s® Κολωνακίου;

Διαθέτουμε ένα πολύ όμορφο bar και μία δυνατή ομάδα. Ο Γιάννης, η Ελεάννα, η Μαρία, ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος από τους bartender μας, εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις, τις ικανότητες τους στο flair και το fun χαρακτήρα τους που σε κάνει να περνάς καλά. 

Μιλώντας για flair, δεν είναι ζητούμενο οι bartender μας να κάνουν ακροβατικά με μπουκάλια. Αυτό που χρειάζεται είναι να κρατάνε τους καλεσμένους γύρω από το bar σε εγρήγορση. 

Είτε κάποιος επιλέξει ένα ποτήρι νερό το καλοκαίρι ή ένα premium cocktail ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, θέλουμε να έχει την πιο  ζεστή εξυπηρέτηση με χαμόγελο και μεταδοτικό κέφι. 

Το να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία είναι ο καθημερινός στόχος μας και ευτυχώς έχουμε μία δυνατή ομάδα που μπορεί να τον πραγματοποιεί καθημερινά. 

fridays-kolonaki-blog-photos7________________________________________________________________________________

Friday’s® Κολωνακίου

Νεοφύτου Βάμβα 2,
106 74 Κολωνάκι

Τηλ: 210 722 7721
Φαξ: 210 722 7773
kolonaki@fridays.gr

Ανοιχτά: 13.00-01.00
Παρασκευή, Σάββατο: 13.00-02.00

________________________________________________________________________________

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη