fbpx allegren wines
Cocktails & Drinks

BARTENDER CHAMPIONSHIP’13: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ BARTENDER ΤΩΝ FRIDAY’S ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

02 Αυγούστου, 2013
-
Comment 1

Ο προηγούμενος μήνας στα Friday’s® κυλούσε σε διαγωνιστικούς ρυθμούς, αφού την Πέμπτη 18/7 πραγματοποιήθηκε το 15ο Bartender Championship στο κατάστημα της Γλυφάδας. Πρόκειται για τον ετήσιο διαγωνισμό των Friday’s®, με σκοπό την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα Bartender, που θα εκπροσωπήσει τα Friday’s® Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το να λάβεις μέρος στο Bartender Championship είναι μια πρόκληση, όπως είναι άλλωστε το να είσαι ένας Friday’s® Bartender! Διάβασμα, σεμινάρια, προπόνηση, τεστ, ήταν μέσα στην καθημερινότητα των Bartenders, φτάνοντας από τους 45 στους 6 φιναλίστ!

Μήνες μιλούσαμε για την ημέρα του τελικού, και η Πέμπτη έφτασε χωρίς καν να το καταλάβουμε! Οι ετοιμασίες στο κατάστημα της Γλυφάδας από το πρωί ήταν πυρετώδεις.

Στήσαμε το δικό μας κόκκινο χαλί και υποδεχτήκαμε όλους τους Καλεσμένους μας. Συνάδελφοι, συγγενείς, φίλοι των υποψηφίων και στελέχη της εταιρίας έβαλαν τα καλά τους και πήραν θέση στο μπαρ.

 

guests

 Ήταν όλα έτοιμα κι εγώ, ως παρουσιάστρια, είχα πάρει τη θέση μου στη σκάλα που χώριζε τους διαγωνιζόμενους από το κοινό. Κι έτσι όπως κοίταζα το μπαρ από ψηλά, σκεφτόμουν «Διαγωνισμός είναι ή πάρτυ;» «Αυτό είναι το Friday’s®», απάντησα και δώσαμε το εναρκτήριο σήμα με τον Δημήτρη, το συμπαρουσιαστή μου!

fridays-bartender-championship-presenters

Οι 6 διαγωνιζόμενοι ήταν αγχωμένοι και απομονωμένοι στο πατάρι του καταστήματος, ήταν όμως αξιολάτρευτοι και κατάφεραν να γίνουν μια παρέα («στις πρόβες περνάμε τέλεια κι αυτό βγαίνει στον κόσμο»!). Πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός τους ρώτησα «Μας νοιάζει το αποτέλεσμα ή να περάσουμε καλά;» Τα χαμόγελά τους ήταν η απάντηση που ήθελα. Και τήρησαν την υπόσχεσή τους!

constestants

 Ο Βαγγέλης Κοντούλης ανέλαβε να ανοίξει το διαγωνισμό και παρά το άγχος του κατάφερε να μας ξεσηκώσει και να εκπλήξει κοινό και κριτές. Η ομάδα του Αγ.Δημητρίου, όπου δουλεύει ο Βαγγέλης, έδινε δυναμικότατο παρόν! Ο Θάνος Μαγκούτης, ο πιο «φρέσκος» Bartender του διαγωνισμού, από το κατάστημα της Γλυφάδας, έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς «παλιούς» με την άνεσή του. Ο Κώστας Μπάγκος από τους Αμπελόκηπους ήταν η ήρεμη δύναμη του διαγωνισμού. Μέχρι να μπει στο μπαρ, που απ’ότι φαίνεται είναι το φυσικό του περιβάλλον, αφού η εμπειρία και η αυτοπεποίθησή του εντυπωσίασαν. Και ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης… Δυο υποψήφιοι, δυο εκπληκτικά παιδιά, ο Λευτέρης και η Ερατώ. Ο Λε-Πα (Λευτέρης- Παντελής Ανδριωτάκης) χόρεψε τσιφτετέλι, έκανε την πιο «αποκαλυπτική» παρουσίαση και κέρδισε το κοινό της Αθήνας. Η Ερατώ, η μοναδική κοπέλα του διαγωνισμού, με την καλύτερη κατά γενική ομολογία στολή και την απίστευτη ενέργεια, κατάφερε να μας καταπλήξει! Τελευταίος ο Άκης από τους Αμπελόκηπους, που η τρέλα του ταξίδεψε από την Κρήτη και όπως αποδείχτηκε θα ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά…. Μέσα σε 8 λεπτά πρότεινε ποτά με μαντινάδες, χόρεψε Harlem Shake, κέρασε «νερό Κρήτης» τους κριτές και κατάφερε να αποσπάσει το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

 Και τα αποτελέσματα ήρθαν λίγα λεπτά μετά, φέρνοντας στην 3η θέση τον Κώστα από τους Αμπελόκηπους, στη 2η το Λευτέρη από την Πυλαία και στην 1η τον Άκη από τους Αμπελόκηπους, που θα ταξιδέψει στην Τσεχία για να λάβει μέρος στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Η ομάδα των Αμπελοκήπων πανηγύρισε με τους δυο Bartenders της σαν μια οικογένεια, γεμάτη υπερηφάνεια για τα «παιδιά» της.

bartender-championship-fridays-winner-greece

Στο τέλος της βραδιάς, είχαμε ξεχάσει την κατάταξη. Όλοι μαζί ήπιαμε, γιορτάσαμε, πανηγυρίσαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας, σαν μια μεγάλη παρέα που βρήκε αφορμή για πάρτυ. Ξεκίνησα να ανυπομονώ για το επόμενο Bartender Championship!

bartenderchampionship

COMMENTS

[...] Friday’s® έχουν παράδοση στο Flair Bartending από το 1986, όταν ενθάρρυναν τους bartenders τους να [...]
Ο πρώτος 1st Open Flair διαγωνισμός των Friday’s μας κέρδισε! | Friday's Blog
2014-05-22 07:27:36

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη